Tervetuloa blogiini!

Tämän blogin tarkoituksena on jakaa ideoita ja ajatuksia kodin sisustamisesta. Kirjoitan blogia suomeksi ja englanniksi. Suomi on sydämeni kieli, mutta koska sisustamisella tulee aina olemaan erityinen paikka sydämessäni, haluan jakaa ideoitani kaikille, yli kielirajojen. Joten mistä ikinä oletkaan kotoisin, olet todella tervetullut vastaanottamaan ja jakamaan ideoita sisustamisesta.

Welcome to my blog!
The purpose of this blog is to share ideas and thoughts about home decorating. I have chosen to write this blog in Finnish and in English. Finnish is the language of my heart but because home decorating also has very special place in my heart, I want to share my ideas with everybody, over the language boundaries. So wherever you are from, you are very welcome to receive and share ideas about home decoration.

sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Kakku pöytään! / Bring the cake!

Eilen äiti ja isä vierailivat meillä ja juhlimme yhdessä isän synttäreitä. Tein kakun (daim-valkosuklaa -kakku) ja juusto-kinkku -sarvia, nam! Katoin pöydän yksinkertaisesti: Iittalan aluslautaset ja tarjoiluvati sekä Marimekon mukit.

P.S. Tykkään tosi kovasti tuosta meidän puisesta teerasiasta, jonka ostin viime kesänä Blossom-liikkeestä Pietarsaaresta (Tsekkkaa kotisivut: tästä)







































Today my mum and dad visited us and we celebrated my dad's birthday. I made a cake (Daim chocolate /white chocolate cake) and  butter horns with cheese and ham, yum! I made a simple table setting: Iittala's saucers and platter and Marimekko's mugs.


P.S. I really like the wooden tea box I bought in Blossom in Pietarsaari last summer.

2 kommenttia:

  1. mmmmmm, hyvännäköinen kakku! Voisit laittaa mistä sait ohjeen siihen?

    VastaaPoista
  2. Toi on oikein makeanystävän unelmakakku :)

    Tässä tulee resepti:

    Valkosuklaa-daimkakku

    Pohja:

    200 g Rainbow'n tummia täytekeksejä muruina tai muita tummia keksejä
    75 g margariinia tai voita sulatettuna

    2 rkl kahvia tai maitoa

    Täyte:

    2,5 dl Flora vispiä tai muuta kermaa
    1 levy Pandan valkosuklaata (130 g)
    250 g maitorahkaa
    1 dl sokeria
    2 tl vaniljasokeria
    4 liivatetta
    2 rkl sitruunamehua
    1,5 isoa daimia murustettuna

    Sekoita keksinmurut, sulatettu rasva ja kahvi tai maito. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

    Laita liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.

    Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokerilla ja vaniljasokerilla, lisää rahka. Kääntele joukkoon sulatettu suklaa, lisää sitruunamehu ja daimmurut.

    Sulata liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä, anna jäähtyä pieni hetki. Kaada liivateneste seokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan murupohjan päälle, anna hyytyä 2-4 tuntia tai yön yli.

    (Ohje on löydetty täältä: www.hellapoliisi.fi)

    VastaaPoista